News:

Değerli Üyelerimiz,
Forumumuzun altyapısını, sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek adına güncelledik. 2.0.14 sürümünden 2.1.4 sürümüne geçiş yaparak güvenlik, performans ve kullanım kolaylığı açısından önemli iyileştirmeler sağladık.

Main Menu

Alonso pd Dedektör

Started by tusker, 21 July 2016, 15:56:00

Previous topic - Next topic

tusker

Bu devreyi emek verip yaptım. Şu haliyle oldukça zor inşaasına rağmen omega bobininide sardım. Ancak tx vede rx i akort ederken sanırım üstüne fazla silikon sıktım vede sinyalin acaba yansımasınımı bozdum anlamış değilim. Rx bobinini söktüm şuanda cihazda rezonas ledi söndü. Bu bobinleri ilk ayarlıyıp silikon sıktığımda sensivitiy potu ile ayar yapıp çok az seviyede işlem yapıyordu. Sonuna kadar çevirdğimde potu cihaz susmuyordu. Acaba tam anlamı ile bunun geoteck teki çevirimlerini yapan varsa iyi olur.
You do not have permission to view links! Sign up or Log in

Buda devre şemaları : 

Uykusuz

Merhaba
Devrenin test videolarını izledim bana pek inandırıcı gelmedi. Devre şamasına da baktım pek bir mantık çıkaramadım.
Projelerimiz için tıklayın You do not have permission to view links! Sign up or Log in
Sipariş ve Bilgi için You do not have permission to view links! Sign up or Log in ile irtibata geçiniz.
Lütfen teknik sorularınızı forumda sorunuz özel mesaj göndermeyiniz

tusker

Haklısın devre çalışmadı...... Yanlız devrenin şemasına bakınca  tane alıcı var bir tane osilatör var. Alıcı kısımının birisi hz. Diğeri ise Rod çubuklu olan kısım ise yüksek frekans ama frekansı ölçemedim. Sinal jenaratörüne bağlıyıp test etmek gerekiyor yada simulasyonda. Ancak bu devrenin çalışmadığı kesinleşti .... Kimse boş yere uğraşmasın geri söktüm. Ayrıca Mineoro var Atmega'lı kısımı simule ediyorum ama çalışmadı sanki. Buna nasıl mantık yürütürüz?