News:

Değerli Üyelerimiz,
Forumumuzun altyapısını, sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek adına güncelledik. 2.0.14 sürümünden 2.1.4 sürümüne geçiş yaparak güvenlik, performans ve kullanım kolaylığı açısından önemli iyileştirmeler sağladık.

Main Menu

picfj256gb106

Started by gokaydin, 19 December 2013, 00:26:55

Previous topic - Next topic

nova

Merhaba

buda çalışan resmi.

You do not have permission to view links! Sign up or Log in
iletişim :
yusuf@lugatek.com

gokaydin

ben pek bilgili sayılmam bu konuda,fuses ayarlarını ne şekilde yapmalıyım?
bir de sch ne demek :)

nova

mikroC de

Project--->Edit Project  menüsünden ayarlanıyor.

Resim 1

Resim 2

SCH  Projenin gerçekte uyguladığın şematiği.
Devre tasarımında hata olup olmadığını kontrol edebiliriz.

Kolay gelsin.
iletişim :
yusuf@lugatek.com

gokaydin

şematik ekte,gerçekle tek farkı proteustaki ga serisi bendeki gb.kulllandığım pinler aynı olduğu için sorun olmuyor.çok teşekkür ederim

nova

şematik ekte,gerçekle tek farkı proteustaki ga serisi bendeki gb.kulllandığım pinler aynı olduğu için sorun olmuyor.çok teşekkür ederim

çizim dosyalarını PDF olarak koyarsan sevinirim.

Kolay gelsin.
iletişim :
yusuf@lugatek.com

gokaydin

nova

Gerçekte kurduğun devre şeması bumu?

PIC kristal felan kullanıyormusun? Kristal frekansı nedir.?

problem simülasyonda çalışıyor ama gerçekte çalışmıyor olmasıydı değil mi ?

iletişim :
yusuf@lugatek.com

gokaydin

gerekli tüm bacakların beslemesini yaptım gerçekte,led yaktım yani pic çalışıyor,kristal 20mhz kullandım,evet sorun grafik lcd de görüntü alamamam

nova

Hangi model Grafik LCD kullandın.

Simülasyonda kullandığın LCD ile Kullanacağın LCD bacak bağlantıları faklı olabilir. PIC deneme olarak Led yaktın ise programı yüklemen de sorun yok demek ki.

Benim gönderdiğim kodları kullanabilirsin. Kullandığın LCD modelini netde araştır bağlantılarını kontrol et.

Kolay gelsin.
İyi çalışmalar.

iletişim :
yusuf@lugatek.com

gokaydin

önce wg12864a denedim,pinout una göre bağladım ama onun ks0108 in dengi olmadığını okudum,wg12864c1 i denedim,pin dizilişi ks0108 ile aynı o da çalışmadı,sizinkini deneyeceğim teşekkür ederim yardımlarınız için,kolay gelsin

nova

Simülasyonda ki LCD ile  WG12864C1 aynı (sadece bu lcd ye baktım)

Bağlantıyı yap Bendeki kodu dene. 24 serisi PIC kullanman gerekli değilse,  benim gönderdiğim projeyi kullanabilirsin.18 serisini kullandım ben.

Ben çıkıyorum şimdi. Bir gelişme olursa paylaşırsın. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.

Başarılar.
Kolay gelsin.
iletişim :
yusuf@lugatek.com

gokaydin

öncelikle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim,frekans ayarlarını yaptıktan sonra da bir süre çalışmadı,final döneminde ben de ara verdim,bugün farkettim ki breadboardda temassızlık var,elim yanlışlıkla değince ekranda görüntü belirdi,şimdi iş pcb çizimini yapmakta,ilk defa deneyeceğim umarım yapabilirim,kolay gelsin

nova

Çalışmasına  Sevindim.

PCB dosyalarını bur da paylaşırsan elimizden geldiğince kontrol etmeye çalışırız.

Kolay gelsin...
iletişim :
yusuf@lugatek.com