News:

Değerli Üyelerimiz,
Forumumuzun altyapısını, sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek adına güncelledik. 2.0.14 sürümünden 2.1.4 sürümüne geçiş yaparak güvenlik, performans ve kullanım kolaylığı açısından önemli iyileştirmeler sağladık.

Main Menu

PIM-3 Dijital Pulse İndüksiyon Metal Dedektörü (TASARIM AŞAMASINDA)

Started by Uykusuz, 19 October 2013, 13:04:12

Previous topic - Next topic

MuhammeT

AHMET USTAM PIM3 BİRAZ İLERLEDİKDEN SONRA BİZE DE BİLDİRDE ÇOK MERAK EDİYORUM KONUYU TAKİP EDİP DÜŞÜNCELERİMİ SÖYLMEK İSTİYORUM

LEKSAN KONUSUNDA MUSTAFA USTADAN DESTEK ALABİLİRİZ İSTERSENİZ ARARIM ONU SAАOLSUN ELİ AÇIK ÇOOK SÜPER BİR USTAMDIR..

Uykusuz

Evet grafikerlik konusunda ben de kendisine güveniyorum  :)
Projelerimiz için tıklayın You do not have permission to view links! Sign up or Log in
Sipariş ve Bilgi için You do not have permission to view links! Sign up or Log in ile irtibata geçiniz.
Lütfen teknik sorularınızı forumda sorunuz özel mesaj göndermeyiniz

m-USTA-fa

Uykusuz ustam elimden geldiği kadar her türlü yardıma hazırım ....
Denizde dalga bitmez yüzmek istiyorsan sörf yapmayı öğrenmelisin.

skorpio

değerli ustalar devremizde toprak altında tespit ettiğimiz metalin net olmasa bile yaklaşık derinliğini tespi t edemezmiyizi kullanıcı tespit ettiği metalin cinsi hakkında bir miktar fikir sahibi  olurken derinliği hakkında da fikir sahibi olsa iyi olmaz mı devremizde bunu uygulayabilirmiyiz

onur600

merhabalar;
Madem yeni bir proje yapacaksınız.Nacizene talabim cihazın kullanım kolaylığı açısından kazanç ,güç,eşik, sekmenlerini potlu yapılırsa daha pratik olur düşüncesindeyim.Menü nekadar sade ve cevap verebilecek hız ve yetenekte olursa okadar iyi olur.Eğer uygun görülürse bişeler daha ekleyebilirim.

m-USTA-fa

cihaz açılırken kalibrasyon yaparken
bobini havada ve toprakta tutmamızı istiyerek
kalibrasyon yapsın ölçüm alsın
bu ölçümlere görede toprağın yapısını ve
kullanılan bobine göre Güç ve Kazanç değerlerini
otomatik uygun değerlere kalibre etsin ve sabitlesin
Tune butonu çift fonksiyonlu olsun
tek basmada Soft Tune yapsın.
3sn. basmada ise Hard Tune yapsın.

[yazarim_cizerim]

MuhammeT

USTALARIM ALT YAPI ZATEN AHMET USTADA VAR

BENCE PIM 3 ÖNCELİKLE HER ARAZİ KOŞULUNDA ÇALIŞABİLECEK YAZILIM TEKNİАİNE AÇMAMIZ .

BU KONU İLE İLGİLİ AHMET USTAYA BAZI ÖNERİLER B ELİRTELİM..

Uykusuz

Merhaba

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Şu an donanım tasarım aşamasında olduğumuzdan dolayı ilk olarak donanımsal önerileri öncelikli olarak dikkate aldım ve devreyi tasarladım. PCB çizim konusunda forumumuzun yeni üyelerinden sayın Nova bana ciddi yardımlarda bulundu sağolsun.

PIM-3'de istediğiniz gibi grafik ekran kullandım. Devre hemen hemen tamamiyle SMD oldu gibi. Cihaz sonsuz potansiyometre diye tabir edilen rotary encoder ile kontrol edilecek. Tıpkı bu linkteki yapmış olduğum gibi: You do not have permission to view links! Sign up or Log in

PIM-3'ün pals dedektör olması sadece bir yan özelliği gibi olacak. PIM-3 asıl  başka işler görecek anlayacağınız. Sürpriz var yani. PIM-3'ün bluetooth özelliği, PC ile haberleşmesi gibi ıvır zıvır özelliklerinden hiç bahsetmiyorum. Siz ne istediyseniz benim aklıma neler geldiyse mümkün olduğunca eklemeye çalıştım. Menü ve kullanım kolaylığı ile ilgili önerileri ilerleyen zamanlarda değerlendireceğim.

Bu arada arkadaşlar asıl pals dedektörlerin komutanı, PIM-3'den sonra, ilerleyen zamanlarda gelecek. Taşlar yerine oturuyor. Her zaman söylediğim gibi ağır ve sağlam adımlarla ;) haberini de vermiş olayım  ;)

PIM-3'ün PCB'sine ait ufak bir videoyu sizlerle paylaşıyorum umarım tasarımı beğenirsiniz. PCB tamamlanmış görünse de kontrolleri henüz yapılmadı. Önerilerinizi tavsiyelerini bekliyorum.

Nova hocama teşekkürler.

Video linki ekteki text dosyasındadır.

Saygılar.
Projelerimiz için tıklayın You do not have permission to view links! Sign up or Log in
Sipariş ve Bilgi için You do not have permission to view links! Sign up or Log in ile irtibata geçiniz.
Lütfen teknik sorularınızı forumda sorunuz özel mesaj göndermeyiniz

MuhammeT

ahmet ustam süpersin çok güzel olmuş

rotary pot cihaza tam olmus arazi kosullarında tuş takılmaları bozulmaları sıfıra inmiş devre süper smd çok ufak ve pratik taşıması olur ..

haydi pim-3 seni kim tutar.....

m-USTA-fa

ustam şahane muhteşem olmuş ellerinize emeklerinize sağlık....

Nova ustam bize altium'u dersi versin çok mükemmel bir yazılım....

ustam bende dip kılıf versiyonunu Sprint Layout'ta  çizerim....

nova

Uykusuz Hocam rica ederim. Önemli olan ortaya hızlı bir şekilde proje çıkarmak.
iletişim :
yusuf@lugatek.com

onur600

Tek kelime ile müthiş...Çok hızlı ve pratik daha ne denir bilemiyorum.Emek verenlere teşekkür etmekle beraber,bir nebze kıskandım diyebilirim.

nova

You do not have permission to view links! Sign up or Log in
ustam şahane muhteşem olmuş ellerinize emeklerinize sağlık....

Nova ustam bize altium'u dersi versin çok mükemmel bir yazılım....

ustam bende dip kılıf versiyonunu Sprint Layout'ta  çizerim....

Evet Aslında olabilir. Forumda Altium Designer dersleri verilebilinir.
iletişim :
yusuf@lugatek.com

m-USTA-fa

bu vers. başlangıç için indirelimmi ustam
You do not have permission to view links! Sign up or Log in

nova

Evet bunu indirebiliriz.

Öncelikle Forumda Altium diye yeni bir başlık açmamız gerek. Uykusuz hocam bu konu ile ilgilenirsen sevinirim.
iletişim :
yusuf@lugatek.com