Haberler:

Değerli Üyelerimiz,
Forumumuzun altyapısını, sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek adına güncelledik. 2.0.14 sürümünden 2.1.4 sürümüne geçiş yaparak güvenlik, performans ve kullanım kolaylığı açısından önemli iyileştirmeler sağladık.

Main Menu

Akü şarj devresi

Başlatan syo, 11 Haziran 2013, 12:34:58

« önceki - sonraki »

Uykusuz

Asenkron syo senkronlama devresini geliştirme aşamasında iken sadece bir aküden faydalanabileceğimizi, bu aşamada bir panele ihtiyaç duyulmayacağını söylemiş. Senkronizeli inverter devresi problemiz bir şekilde tasarlandıktan sonra şarj kontrol devresi için belki bir güneş paneline ihtiyaç duyulabilir belki duyulmayabilir de... Geliştirme aşamasında...
Projelerimiz için tıklayın http://www.lugatek.com/
Sipariş ve Bilgi için satis@lugatek.com ile irtibata geçiniz.
Lütfen teknik sorularınızı forumda sorunuz özel mesaj göndermeyiniz

asenkron

kusura bakmayın başlığa bakınca akü şarj edicegimizi sanıyodum.müdahil olmayayım bu aralar herkes gergin.kolay gelsin.
Orfoz, lagos kurtuldu / lüfer için kara göründü / şimdi eyleme katıl / göster gücünü http://bit.ly/oiQz4Z

syo

Alıntı yapılan: asenkron - 16 Haziran 2013, 22:18:53
      kusura bakmayın başlığa bakınca akü şarj edicegimizi sanıyodum.müdahil olmayayım bu aralar herkes gergin.kolay gelsin.
Estagfirullah Asenkron ustam, önce öyle başladık ama mustafa konuyu yönlendirince bu şekle döndü.On grid inverterlerden haberim vardı ama böyle küçük olanlarını görmemiştim.Bende bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa hepimize faydalı olur diye düşündüm.
Piyasada aküden 220v ta çevirip kullanılan ve satılanlar var ama bunlarda senkronlama olmadığı için birde tam sinüs olmadığı şebekeyle karşılaşınca zarar görüyorlar biz bu karşılaştırma nasıl yapılıyor o kısmını çözersek piyasadaki ucuz tam sinüs off-grid leride kullanabiliriz aslında.
Birde piyasadaki satılan ucuz inverterler kare dalga üretiyor.Çalışma yapacaksak tam sinüs üretenlerinden almamız gerekir yoksa bir işe yaramaz.

syo

Bu aletten 1 tane getirttim. Aküyü veya paneli bağlayınca çıkış vermiyor. Elektriğede bağlayınca önce üzerindeki yeşil led yanıp yanıp sönüyor yani kontrol ediyor daha sonra devreye giriyor.