Haberler:

Değerli Üyelerimiz,
Forumumuzun altyapısını, sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek adına güncelledik. 2.0.14 sürümünden 2.1.4 sürümüne geçiş yaparak güvenlik, performans ve kullanım kolaylığı açısından önemli iyileştirmeler sağladık.

Main Menu

v6 Bobin Hatası Çözüm

Başlatan maho55, 26 Ağustos 2012, 20:55:50

« önceki - sonraki »

maho55

Arkadaşlar pim2 v6 üreten ve yapan uykusuz ustamıza nekadar teşekkür etsek azdır hakkı çok büyüktür kendim adıma ondan önce çok teşekkürlerimi başarılarının devamını dilerim.

Cihaz da kısa sürede olsa yaptığım testlerde şunu gördüm. Osc özllği sayesinde bobin ündiksiyonu ölçüyor en iyi verimi almamızı sağlıyor. Yaptığım testlerde bobin osc okadar hassas tasarlanmışkı ündiksiyondan bobinin çapı duruşu cihazı bobin hatasına düşürebilir herkez için vahim gibi görünsede professional bir kiişi için çok büyük bir nimet .

ben ilk testimde bobinin omajını tutturamadığım için sürekli hatayı aldım sonra oamjı uzun teslerden sonra 2.4 daha sağlıkta çalışıtğını gördüm.veri seri olarak 5 w 0.47 yada 0.33 çok ideal.

Sonra test sırasında sürekli bobinin oyanatığımda bobinin çapında kayma olduğunda kasptıp açtığımda bobin hatasını gördüm sürekli bunuda çözdüm şükrolsun şu anda çok kez kapattıp açtım süper çalışıypr sadece derinlik ile sorunum var oda opamplardan dolayı.

hatanın çözümü:
sönümleme ana direncide 680 ohm 2watt taş direnç  kullanın.
1)bobin ündiksiyonu 2.4 ohm bunun yanında 0.1 5w 0.33 yada 0.47 taş direnç kullanın ( ekranda 21-25 en iyi değeri veriyor)
2)kesinlikle bobini oynatmayın sıkı sıkıya klips yada yapışkan ile biryere tutrurun oynamasın.
3)bobin veri kablosunuda tek damarlı omaj çok düşük kablodan kullanın kaliteli olsun
4)uykusuz ustamızın belirtiği gibi bobin için devrede kazınması gereken yeri güzel bir şeklde kazıyın kalıntı kalmasın hiç.
bunları adım adım yapın bakın hata felan kalmıyor sorunsuz kullanın.

uykusuz ustama sağlamış olduğu teknoloji ve yardımlardan dolayı bizim elektronik ten anlamayan çıraklarla uğraştığı içinde hakkını helal etmesi dileğimle saygılarımla.

Uykusuz

Merhaba
Öncelikle tebrik ederim. Güle güle kullanın. Böyle bir konu açtığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

PIM-2 bu hataları maksimum performansla çalışabilmek için vermektedir. Bu hataları aştığınız zaman elinizde gerek stabilite konusunda gerek hassasiyet konusunda piyasada çoğu pulse dedektörden üstün bir dedektöre sahip olacaksınız.

Projelerimiz için tıklayın http://www.lugatek.com/
Sipariş ve Bilgi için satis@lugatek.com ile irtibata geçiniz.
Lütfen teknik sorularınızı forumda sorunuz özel mesaj göndermeyiniz

skorpio

Şu an elimde PIM2 V07 var sağolsun Hüseyin05 Ustamın çok emeği var devrede......
devreye uzun uğraşlar ve denemelerden sonra  0,40 mm bobin telinden 60x60cm başlık sardım,başlık omajı yaklaşık olarak 4,7 ohm endüktansı da 1000 mh civarı yaptığım toprak testinde küçük konserve kutusunu 1,70 ile 2 metre sesafe aralığında rahat bir şekilde algılamakta kısmet olursa ilk firsatta video eklemeyeceğim devreyi düzenleyen Uykusuz ustaya teşekkür ediyorum, saygılar

Uykusuz

Hayırlı olsun, videoyu sabırsızlıkla bekliyoruz  ;)

tivos

Uykusuz usta benim elimde pim2 v6 sınırsız kullanımlı makine var.80x80 cm lik cad6 kablodan başlık yaptım. elimde  sadece ölçü aleti var. Omajı 2,5 ohm geliyor. fakat makinaya takınca bobini takın uyarısı aldım. bu sorunu nasıl çözerim. makinayı açamıyorum. yardım ederseniz sevinirim. kolay gelsin.

MuhammeT

TİVOS USTAM BUNUN SORUNU SÖNÜMLEME DİRENCİ YADA MONTAJ YAPARKEN YANLIŞ MONTAJ YAPIYOSUN MONTAJ YAPARKEN DEVRE DEKİ BOBIN KABLO ÇIKIŞINI KONTROL ET PİNLERİ YANLIŞ TAKMIŞINDIR

YANİ 1 2YE 2 Yİ 3 ESKİ BİR BOBIN VARSA ÇALIŞAN CİHAZA HANGİ YÖNDEN TAKIYOSAN BAK AYNI PINLERE TEK CAT KABLONUN UCLARINI..

Uykusuz

Merhaba

Sönümlendirme direnci kaç ohm kullanıyorsunuz? Daha önceden kullandığınız arama başlığı nasıldı ve onun sönümlendirme direnci kaç ohmdu?

tivos

uykusuz usta
ürünü sizden kit olarak aldım. Bu konuda sakınca olacağını sanmıyorum. Sizin hazırladığınız başlıkta bobine paralel 560 ohm luk bir direnç kullanmışsınız. Elimde 560 ohm direnç yoktu 470 ohm bağladım. Makinayı açtıktan sonra "sıfırlanıyor" yazısı çıkıyor. Sonra "bobin hatası" yazıyor. paralel direncimi değiştirmeli yoksa omajı tutturmak için 0.5W lık taş direnç mi kullanmalıyım. Kart üzerinde taş direnç var. Fakat değerini hatırlamıyorum. Kolay gelsin...   

Uykusuz

Merhaba,

Bir önceki mesajınızda bobin takınız hatası olduğundan bahsetmişsiniz. Bir önceki mesajımı buna istinaden yazmıştım. Eğer bobin hatası alıyorsunız sönümlendirme direncini bir miktar arttırmanız gerekmektedir. Tabii ki bobininize açılışta hiç bir şekilde yakın bir metal bulunmaması gerekiyor. Sıfırlama sayısı 35 den yüksek olmazsa iyi olur.

Saygılar.

ynouke

ynouke

ynouke

ynouke

ynouke

ynouke